04 januari 2017

Code 95 verplicht op rijbewijs voor alle chauffeurs

De Inspectie Leefomgeving en Transport heeft onlangs toegezegd om Code 95 op het rijbewijs mee te nemen bij de reguliere controles. Ontbreekt de code, dan zijn hier consequenties aanverbonden. Lees hier meer informatie over deze controles op Code 95. 

Afgelopen september heeft de Inspectie Leefomgeving en Transport toegezegd om Code 95 op het rijbewijs mee te nemen bij reguliere controles. Ontbreekt Code 95 op het rijbewijs en voldoet de chauffeur niet aan de nascholingsverplichting, dan legt de inspecteur een boete op die kan oplopen tot maar liefst € 800. 
 

Inhaalslag nascholing Code 95

De laatste tijd is er een grote inhaalslag geweest van nascholing voor Code 95. Volgens cijfers van het CBR hebben in 2016 41.882 chauffeurs hun volledige 35 uur nascholing afgerond. Het totaal aantal chauffeurs dat tot en met het tweede kwartaal van 2016 de verplichte nascholing heeft behaald, komt daarmee op 138.907. Eind 2015 was dit slechts 97.025.
 

Meer informatie

Wilt u meer informatie over de verplichte nascholing van Code 95? Schroom niet en vraag de onderwijsadviseurs van het Logistiek Opleidings Centrum om meer informatie! Neem contact op en zij geven u graag meer informatie. 

 


  • Opleidingsadvies op maat
  • Duizenden cursussen per jaar
  • Volledige ontzorging
  • Praktijkgerichte actuele trainingen
  • Incompany in heel Nederland