Medewerker Luchtvracht

Om de kans op terrorisme in de luchtvracht zo klein mogelijk te maken, heeft de Europese commissie wet- en regelgeving opgesteld. Voor bedrijven is het van cruciaal belang dat er geen vertragingen in de internationale goederenstroom optreden door verscherpte controles en procedures.

Daarom is het idee van de wetgeving om zogenaamde ‘one-stopsecurity’ in te voeren. Dit betekent dat ondernemingen de mogelijkheid hebben een veilige status te verkrijgen. De erkenning Known Consignor is zo’n veilige status. Via het Logistiek OpleidingsCentrum kunt u de training voor medewerkers Luchtvracht volgen.

Medewerker Luchtvracht

  • 1 dag
  • 75,00 *

Meer weten?

* Exclusief BTW en registratiekosten CCV, inclusief lesmateriaal, pasje, uitgebreide lunch, koffie & thee

Algemene informatie

De status Known Consignor toont aan dat het bedrijf een veilige afzender is en geen verdachte pakketjes verstuurt. Bedrijven die geregeld luchtvrachtzendingen hebben, kunnen zich laten registreren bij de Koninklijke Marechaussee als Bekende Afzender. Een van de eisen waaraan een bedrijf moet voldoen om Known Consignor te worden, is het instrueren van al het personeel dat in aanraking kan komen met identificeerbare luchtvrachtgoederen.
 

Trainingsinformatie

De training medewerker Luchtvracht  is voor alle medewerkers die in aanraking komen met identificeerbare luchtvrachtgoederen. De prijs van de training bedraagt €75,- excl. btw. Deze training kan ook incompany gegeven worden vanaf €650,- voor 10 personen. Prijzen zijn exclusief  pasje a € 19,50 per persoon.
 

Programma

Tijdens de training komen de volgende onderwerpen aan bod:
•    Begrippen / definities.
•    Known Consignor.
•    Wettelijk kader luchtvracht security.
•    Het begrip security awareness.
•    Veiligheid en terrorisme.
•    Achtergronden en opdrachten.

Het Known Consignor regime is strenger dan dat van AEO, maar zijn wel op elkaar afgestemd:
•    De erkenning Known Consignor geldt alleen voor luchtvracht.
•    De AEO-status geldt voor alle grensoverschrijdende modaliteiten.
 

Locatie

Logistiek Opleidings Centrum LOC bv

Handelsweg 11
4879 AJ Etten-Leur

Medewerker luchtvracht herhaling

Het certificaat medewerker luchtvracht is één jaar geldig. Het certificaat is bij het LOC te verlengen middels onze herhalingscursus. Tijdens deze 2-uur durende cursus wordt de kennis van de medewerker weer volledig opgekrikt. De cursusprijs bedraagt €45,- excl. BTW

 

Inschrijven voor deze training

Neem contact met ons op voor de actuele startdata en beschikbaarheid.