Opleiding chauffeur terminaltrekker

Wilt u gaan rijden met een manoeuvreervoertuig met of zonder aanhangwagen of oplegger? U bent in deze gevallen verplicht om te beschikken over de nodige certificaten én u dient te rijgen in een wettelijk geschikt voertuig voor de categorie.

Voor de leeftijd van 16 jaar tot 18 jaar mag dit gebeuren onder toezicht. Alle regels van de Arbowet zijn van toepassing tijdens deze werkzaamheden. Neem daarom deel aan de 1- of 2-daagse cursus veilig werken met de terminaltrekker van het Logistiek Opleidings Centrum.

Opleiding chauffeur terminaltrekker

  • € 0,- *

Meer weten?

* Exclusief BTW en registratiekosten CCV. Inclusief lesmateriaal, certificaat en pasje, lunch, koffie en thee

Algemene informatie

Personen die in het bezit zijn van de categorie rijbewijs CE of enige ervaring hebben met de terminaltrekker volgen een 1-daagse training. Personen die geen ervaring hebben en gecertificeerd willen worden voor de terminaltrekker volgen een 2-daagse opleiding. Voor deze cursus is een minimale leeftijd van 16 jaar vereist, net als een redelijke beheersing van de Nederlandse taal. 
 

Doelstelling cursus

De cursisten zijn na afloop van de cursus in staat om veilig, verantwoord, bedrijfsgericht en schadepreventief te manoeuvreren met de terminaltrekker. Ook kunnen zij efficiënt en kostenbewust omgaan met de voertuigen. Bij het positief afronden van het examen ontvangt u een erkend LOC-certificaat.
 

Cursusinformatie

De 1-daagse cursus wordt gegeven op onze locatie in Etten-Leur of bij een van onze steunpunten in Nederland. De cursus is ook incompany mogelijk. De prijs van de cursus wordt in overleg afgestemd – afhankelijk van deelname aan de 1-daagse of 2-daagse cursus. De cursus is inclusief lunch, koffie en thee, administratiekosten en certificaat.

Programma

De cursus wordt gegeven in een groep van maximaal drie personen en alle facetten van het manoeuvreren komen aan de orde.

  • smalle doorgangen.
  • achteruit rijden in brede en zeer beperkte ruimtes.
  • zichtbare en onzichtbare ruimtes.
  • gidsen van voertuigen.
  • materiële/technische omgang.
  • verantwoordingen van het manoeuvreren.
  • attitudes ten opzichte van eventuele medeweggebruikers.
  • zowel theoretisch als praktisch alle onderdelen.

Locatie

Logistiek Opleidings Centrum LOC bv

Handelsweg 11
4879 AJ Etten-Leur

Inschrijven voor deze training

Neem contact met ons op voor de actuele startdata en beschikbaarheid.